LOGO Charlottes Tangoskole Om tango
Charlottes Tangoskole
Der skal to til en tango - læs om teamwork og samarbejde


Argentinsk tango er en pardans, hvor manden fører og kvinden følger - ubetinget. Der er ingen fastlagte trin, ingen koreografi, ingen aftalte bevægelser, kun mandens improvisationer, der kommunikeres videre til kvinden via kroppens signaler og impulser. Manden og kvinden eksisterer kun i nuet, i musikken og i nærværet med hinanden i de ca. 3 minutter en tango varer - derfor kaldes tangoen også for en 3-minutters kærlighedsaffære.
 
Når alt det er sagt, er der alligevel noget, der skal læres. Der er grundlæggende regler og bevægelsesmønstre for både kvinden og manden, og der er kropsholdning, (selv)bæring og balance, som er hele forudsætningen for at kunne danse sammen. Dertil - for de mere avancerede tangodansere - kommer udsmykninger i dansen, som er ekstra fod- og benbevægelser, der giver dansen et personligt udtryk og raffinement.

Argentinsk tango er en måde at kommunikere på - uden tale - og samtidig en dejlig motionsform, som kan dyrkes på alle niveauer. Omdrejningspunktet er, at man mødes med andre mennesker i dansen.
  Charlottes Tangoskole Charlottes Tangoskole