LOGO Charlottes Tangoskole Charlotte de Neergaard
TIPS & TRICKS
JANUAR 2015

Kære tango-interesserede

Tangolektion 4
I de forrige nyhedsbreve har tangolektionerne handlet om kropsbevidsthed, dvs. første træningsstadie. Denne gang kan du læse om tangoens kendetegn, som hører under danseteknik, andet træningsstadie. Læs mere nedenfor.

TIP til førerne
Fjerde og sidste træningsstadie er fri dans/improvisation. Dette er førerens stadie, idet det omfatter den konkrete sammensætning af de elementer og sekvenser, som en dans består af. Jeg vil gerne tyvstarte dette stadie med et lille TIP til førerne - læs det nedenfor.

Undervisning Slagelse
Til slut vil jeg minde om, at vi fortsætter undervisningen i Slagelse i det nye år - nu i helt nye lokaler. Vi starter tirsdag 6. januar kl. 19.30. Holdet er blandet, så undervisningen er differentieret, men med fælles opvarmning og teknik-øvelser.
Læs mere ...

 

Derudover glæder jeg mig til at undervise i Holbæk Tangoforening igen fra februar.

 

Håber at se dig det ene eller det andet sted - og GODT NYTÅR til alle!


DANSENS LAGDELING

Træningsstadier, du skal igennem
for at blive en god tangodanser

Kropsbevidsthed

Danseteknik

Koreografi

Improvisation
TANGOENS kendetegn - de basale benbevægelser

Denne tangolektion handler om det basale inden for tangoens danseteknik. Lektionen er kendt viden for de fleste tangodansere, men nu kommer det også på skrift og med en vis form for systematik.

Hvis du tilsætter retningsskift og rytmeskift til lag 1 (caminar) og lag 2 (pivot), så har du ingredienserne til en god og varieret tangodans. 

Se lektionen her: Tangoens kendetegn - benbevægelser
Fri dans/improvisation - TIP til førerne

 

I stedet for at tænke på trin og figurer, så prøv for afvekslingens skyld at danse en tango, hvor du kun tæller et givent antal taktslag i musikken.

Dans fx 15 taktslag/tællinger efterfulgt af en kort pause - gentages så længe, sangen varer. Det er ligegyldigt, hvilke trin du danser/fører, bare du danser/fører noget på hver tælling, fx et vægtskifte (horisontalt plan) eller en pivot (vertikal akse).

Når du fokuserer på tællinger i stedet for på trin og figurer, vil du opdage, at du faktisk har mange elementer, der sidder på rygraden og som derfor "danser sig selv". Og sådan bliver det lettere at improvisere.God, taktfast tangomusik, som er velegnet til øvelsen med tællinger.

Mere info om Francisco Canaro inkl. oversigt over cd'er
Med venlig hilsen
Charlotte de Neergaard
www.tangoslagelse.dk
Denne e-mail er sendt til dig, fordi din e-mailadresse er på min mailingliste. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du afmelde det her eller sende en e-mail til c.neergaard@gmail.com.